„Авеню Q“ с групово селфи в пълния салон

7Режисьорът Петър Кауков изгледа спектакъла „Авеню Q“ от ложата в Голямата зала. Бившият зам.-директор на Пловдивския театър се завърна в родния си град специално за премиерата под тепетата на хитовия мюзикъл. Той и актьорите от Столичния куклен театър бяха посрещнати от препълнения салон на Драмата. Накрая трупата си направи и селфи на фона на публиката, която ги аплодираше на крака.

Соня Ботева и Теди Москов на раздумка в театъра

6Теди Москов остана в двора на театъра дълго след края на спектакъла „Редки тъпанари“. Режисьорът изгледа представлението сред зрителите в салона, а после отдели време на приятелите си под тепетата, с които водеха разговори за театър. Сред тях бе актрисата от Кукления театър Соня Ботева. Тя аплодира Русенския театър, в чиито редици се бяха присъединили и Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Йосиф Шамли и Александър Сано.

Младата вълна в „Роза Импекс“ на театър

5Наследниците на фирма „Роза Импекс“ Атанас Георгиев и Милена Георгиева изгледаха спектакъла „Редки тъпанари“. Представлението на режисьора Теди Москов напълни до пръсване залата на Пловдивския драматичен театър. В публиката, която аплодира актьорските превъплащения на Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Дайана Михайлова, Явор Бахаров, Ясена Господинова, Йосиф Шамли, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов и Ивайло Спасимиров, бяха и председателят на Общинския съвет Савина Петкова и заместник-кметът с ресор „Култура и туризъм“ инж. Александър Държиков.

Боршош аплодира студентите на Стефан Данаилов

4Бившият директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош аплодира студентите на проф. Стефан Данаилов в спектакъла „Последно повикване“. Той дойде в театъра в голяма компания.
Няма ли цветя за артистите, шегуваха се с него колегите му от Пловдивския театър. Присъствието на Боршош не бе случайно, тъй като в представлението по текстове на Петер Турини и Харолд Пинтър играеше дъщеря му Радина. Тя си партнираше с Явор Вълканов и Филип Буков.

Димитър Николов в центъра на действието

3Димитър Николов бе сред най-ухажваните актьори след премиерата на спектакъла "Момчето от последния чин". Той получи множество похвали за страхотната си игра. Аплодираха го не само зрителите, но и неговите колеги. Сред тях бяха актьорското семейство Стилиян Стоянов и Лазарина Коткова. Двамата очакват второто си дете.

Две Еви в една градина

2Само "Сцена на кръстопът" е в състояние да пренапише библейските сюжети, убедиха се феновете на театъра след спектакъла на НТ "Иван Вазов" "Последното изкушение". Актьорите от академичната трупа се събраха в двора на Драмата, а зеленината наоколо наподобяваше райска градина. И сякаш съвсем естествено в този момент за обща снимка позираха две талантливи и изкусителни Еви - Данаилова и Тепавичарова. Дамите се прегърнаха за кадъра и показаха добро настроение. За съжаление на моралистите в ръцете на една от жените в райската градина вместо ябълка имаше... цигара.

Приятели към Стефан Вълдобрев: Дано театърът не те отнеме от музиката

1Китаристът Мирослав Иванов и барабанистът Стоян Янкулов-Стунджи аплодираха приятеля си Стефан Вълдобрев по време на премиерата на "Момчето от последния чин" на Пловдивския драматичен театър. Двамата изчакаха края на представлението и пресрещнаха Вълдобрев, за да му връчат лично послание и скрита в луксозна торбичка изненада.
На картичката, която придружаваше подаръка, пишеше: "Честита премиера! С пожелание театърът да не те отнеме напълно от музиката... все пак". Посланието бе от всички съмишленици на Стефан в проекта "Обичайните заподозрени".
Виртуозните музиканти показаха добрия си вкус веднага след края на спектакъла, защото уважиха всички актьори от екипа с букети цветя.

Драмата отпразнува два пловдивски дебюта

 U0A8673Екипът на Драматичния театър зарадва зарадва две от актрисите от премиерния спектакъл „Руски мармалад. PostChekhov“ с множество цветя по специален повод. Младата актриса Милена Георгиева направи своя професионален дебют, а колежката й Маргита Гошева – включването си в трупата на Пловдивския драматичен театър.


Актрисата получи купища награди в последните няколко години след забележителното си учатие във филма „Урок“ на тандема Петър Вълчанов и Кристина Грозева.
Партито след премиерата бе белязано с един задължителен ритуал на екипа на Драмата – поднасянето на тематична торта, която да говори за спектакъла. Сега върху вкусното изкушение бе поставен мармалад от сладко, но... празен.


Руският режисьор Владимир Гурфинкел получи специален дар от екипа на Драмата и разряза тортата.

Прочети повече...

Квалитетни питиета и вкусни изкушения след старта на „Сцената”

20170910 215328Екипът на фестивала „Сцена на кръстопът“ бе домакин на стилно парти след откриването в двора на Драматичния театър. На него присъстваха меценатите, които от години подкрепят форума начело с главния спонсор инж. Димитър Георгиев, собственик на козметична компания „Роза Импекс“, д-р Никола Добрев, председател на Съвета на директорите на КЦМ, собственикът на МАИ Груп ЕООД инж. Мирослав Иванов.


Гостите отбелязаха старта на фестивала с вкусни и квалитетните вина KABILE на „Вила „Ямбол“.

Прочети повече...