Септември е! Време за театърСептември е време за театър, за големия театър, за 16-тото издание на „Сцена на кръстопът”. С тези думи директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев вдигна завесите на най-големия есенен международен фестивал в България и покани на сцената заместник-министъра на културата Митко Тодоров.
 
Приятно ми е да бъда участник на откриването. Това е фестивал, който винаги е носел много радост. Разговарях с много хора днес и всички споделяха ентусиазма си за първи път „Сцената” да тръгне с премиера на театъра домакин. Искрено се смях на закачката с Варненския фестивал в програмата на форума тук. Нали съм един от основателите му. Ние май сме като Левски и ЦСКА, прояви чувство за хумор зам.-министърът. Той пожела приятни мигове на всички ценители на театралното изкуство. 

Прочети повече...

„Армията” спря репетиции заради „Крал Лир”


Иван Радоев-син, Анастасия Ингилизова, Стефка Янорова, Мирослав Пашов и много други техни колеги изпълниха двора на театъра след премиерата на «Крал Лир». Актьорите от трупата на Театъра на българската армия начело с бившия си  шеф Митко Тодоров и настоящия директор Мирослав Пашов дойдоха да подкрепят Стайко Мурджев, Стоян Алексиев, Анастасия Лютова и Явор Бахаров – главни герои в спектакъла по Шекспир. На чаша вино и в приповдигнато настроение те не спираха да  хвалят успеха на представлението. Програмата ни е доста натоварена, аз в момента репетирам «Декамерон» с режисьор Диана Добрева, музика на Петя Диманова и сценография на Нина Пашова.

Прочети повече...

Купон до зори със Силвия Кацарова за премиерите в Драмата 
Силвия Кацарова изненада с рецитал актьорите на Пловдивския театър на парти за премиерата на „Крал Лир” и „Бурунданга” снощи в Полинеро плейс. Звездата на българската естрада пя като за последно и предизвика взрив от емоции. Целият екип в прегръдка и на крака й припяваше емблематичната „Големият кораб минава”. Веднага след това към певицата се приближи актьорът Стоян Алексиев, подари й бяла роза и взе микрофона.

Прочети повече...

Инж.Георгиев посреща актьорите от Киевския театър


Специална програма за актьорите от Киевския театър за драма и комедия на левия бряг на Днепър е подготвил главният спонсор на "Сцена на кръстопът" инж. Димитър Георгиев. Трупата ще играе пред пловдивска публика спектакъла си "Звънец от миналото". За гастрола им под тепетата пристига и Негово Превъзходителство Микола Балтажи - посланик на Украйна в България. Гостите ще отседнат в Стархотел България. След представлението инж. Георгиев, който е почетен консул на Украйна в Пловдив, ще даде специална вечеря за тях. В понеделник - часове преди завръщането си в родината, актьорите Леся Самаева, Андрей Мостренко и Николай Боклан ще разгледат Стария град и другите забележителности на града.

Кръстю Кръстев с двоен имен ден
Директорът на Драматичния театър Кръстю Кръстев отбеляза подобаващо именния си ден. Още от ранни зори театралът бе затрупан от множество телефонни обаждания. Първа го поздравила съпругата му, която отправила пожеланията си още по тъмно.

Получих много поздрави от колеги и съм много щастлив, сподели именникът.

В Драмата също го чакаха изненади. Екипът на фестивала "Сцена на кръстопът" прислади деня на Кръстев с най-доброто от асортимента на известно с вкусните си изкушения заведение. Акцент в подбора бе торта "Бос". Само една вилица украсена в панделки допълваше изненадата, за да може Кръстев да се посвети на тортените блаженства сам и без конкуренция.

Екипът на театъра също се беше постарал да изненада шефа си. Подаръкът им се пазеше в строга тайна, но накрая стана ясно, че именникът вече се е облякъл в новата си придобивка.

Кръстев почерпи всички за празника, а вечерта отбеляза именния ден в компанията на близки приятели.