Боил Банов: „Сцена на кръстопът” да продължава да доказва, че през творчеството невъзможното се превръща в невероятно

fj5Министърът на културата Боил Банов почете най-пловдивския театрален фестивал „Сцена на кръстопът” и изпрати поздравителен адрес до публика, участници и организатори на фестивала. Той пожела на всички прекрачили театралната зала „да намерят своята пътечка на кръстопътя на Мелпомена.

Ето какво послание отправи Банов :

„Уважаеми госпожи и господа,
За мен е чест да Ви приветствам по повод началото на един от фестивалите – емблеми на българското театрално изкуство, допринесъл за това Пловдив съвсем заслужено да е известен и в чужбина като град на духа и с гордост да носи титлата си на Европейска столица на културата. Убеден съм, че и тази година есенният международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът” ще продължи да привлича все по-голяма и разнородна публика в страната ни.
Както се казва и в спектакъла, с който официално се открива двадесет и третото издание на този истински празник на мечтите в изкуството: „Времето лети все по-далеко”. И може би най-важно е какво правим с него. Прекрасно е да устояваш на времето, да „отгледаш” аудитория, която те обича и вярва в сценичните послания. Толкова много спектакли са пресъздадени и са останали завинаги в паметта на зрителите, благодарение на невероятния ентусиазъм и неизчерпаемия творчески хъс на всички, които работят за това „Сцена на кръстопът” да продължава да доказва, че през творчеството невъзможното се превръща в невероятно.
Не се съмнявам, че и тази година програмата на Фестивала ще вдъхнови публика и участници да намерят своята пътечка на кръстопътя на Мелпомена.”