Ламбо: Скъпа пловдивска публика, благодаря ви за обичта към театъра и към мен

 U0A3658Скъпи приятели, на 24 септември миналата година ви обещах, че ще се върна на сцената – тук в Пловдив. Ето ме пред вас със спектакъла „Актрисата”. Датата 22-и ми е много особена – на 22 август ме оперираха, на 22 септември почина сестра ми, на 23-и бе рожденият ден на  любимата ми Мария. Тук съм, за да ви благодаря за обичта ви към театъра, към актьорите и персонално към мен. С тези думи се обърна към публиката в Драматичния театър проф. Стефан Данаилов на финала на 23-ото издание на Международния есенен фестивал „Сцена на кръстопът”.

Големият актьор и арт директор на театрален форум бе част от спектакъла „Актрисата” заедно с Аня Пенчева, иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Живко Сираков, Павел Иванов, Божидар Мицев и Боряна Бабанова.

Ламбо не пропусна да благодари и на основния спонсор на „Сцена на кръстопът” инж. Димитър Георгиев и на директора на Драматичния театър Кръстю Кръстев, че заедно с екипа на фестивала упорито продължават да го подкрепят и поддържат.

Прочети повече...

„Сцена на кръстопът” отбеляза 80-годишнината на Тодор Колев

2332Приятели и студенти на големия български актьор разказаха своите спомени за него, а Камен Донев и Валентин Танев пяха някои от най-знаковите му песни

Велика вечер с музиката на Тодор Колев, кадри от негови филми и вълнуващи истории на неговите студенти отбеляза 80-годишнината от рождението му в Драматичния театър в Пловдив. Предпоследният ден на фестивала „Сцена на кръстопът” бе белязан от спомена за таланта на един велик българин, който по неподражаем начин умееше да разсмива, но и да натъжава.

„Тази вечер се случва по инициатива на Албена Колева и моя милост - Камен Донев. Вълнувам се много и се надявам да не ми проличи много, ако пък ми проличи – ви моля да ми простите, защото е човешко. Ако нещо не е както трябва, се утешавам с един лаф на Тодор Колев, който казваше: „Колкото повече грешки, толкова по-чаровно”, каза Камен Донев. После представи хората, с които реализира проекта „За Тодор Колев”. На изчистената сцена имаше само микрофони, инструментите на музикантите, малка маса и един вълнуващ акцент - вляво стояха костюмът, цигулката, мустачките, шапката, любимите пурети и чашата уиски на Тодор Колев.

Прочети повече...

„Трима мъже и една Маргарита” разсмя Пловдив

IMG 0012Спектакълът „Трима мъже и една Маргарита” разсмя до сълзи зрителите в Голямата зала на Драматичния театър. Представлението на Лиза Шопова – автор на текста и режисьор, събра на една сцена баща и син Христо и Асен Мутафчиеви.

„Пиесата е писана специално за тях двамата. Идеята хрумна на Христо, а аз после включих още два персонажа и написах текста конкретно за актьорите, които играят ролите”, разказва Лиза, която за първи път режисира сина си Асен.

В интервютата си Мутафчиев-младши признава, че е изключително интересно да играе с баща си под режисурата на майка си.

„Те са хора с невероятен опит и се надявам, че съм се справил”, казва Асен. Реакциите на публиката на „Сцена на кръстопът” потвърдиха надеждите му.

Два празнични спектакъла на „Сцената”

IMG 20190915 20354715 септември беляза „Сцена на кръстопът” с две специални събития – спектаклите „Развратникът” на Театър „София” и „Аз, Фойербах” на Младежкия театър. Представленията имаха своите главни герои - актьорите Ириней Константинов и Стефан Мавродиев.

През пролетта с тези спектакли двамата отпразнуваха рождените си дни на сцена. Ириней Константинов отбеляза 70-годишнина, а емблематичният Стефан Мавродиев – 75 години.

Пловдивската публика се поклони пред двамата и дълго ги аплодира след края на спектаклите.

Вълнуващо пътешествие в света на театралния плакат с Радослава Боор

 U0A1541Вълнуващо пътешествие в света на театралния плакат предлага изложбата с творби на Радослава Боор. Възпитаничката на Националната художествена галерия вече повече от 15 години работи като графичен дизайнер, илюстратор, уеб дизайнер и арт директор в България и в чужбина, а фестивалът „Сцена на кръстопът” представя най-красивите й творения.

Радослава е автор на плакати за представления на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", Народен театър "Иван Вазов", Театрална работилница "Сфумато", Младежки театър "Николай Бинев", Драматичен театър - Пловдив, Театрално-музикален продуцентски център - Варна и Театър "Българска армия".

Изложбата с плакати на талантливата художничка посетителите могат да видят във фоайето на Драматичен театър-Пловдив.