Един специален ден на Украйна

W 32

Заслужилите артисти на Украйна Албина Сотникова и Ярослав Киргач получиха юбилейния плакет на "Сцена на кръстопът" от почетния консул на Украйна и главен спонсор на фестивала инж. Димитър Георгиев. Звездите на Националния академичен драматичен театър "М. Занковецка" изиграха спектакъла "Три любовни истории на Айседора Дънкан".

Гостуването на трупата бе част от честванията на 25-ата годишнина от Независимостта на Украйна. Само преди броени месеци делегация от Пловдив посети Лвов и бе подписано „Споразумение за всестранно сътрудничество между градовете Пловдив и Лвов“ в сферата на културата и културното наследство, изкуството, туризма, търговията, бизнеса, науката и технологиите, образованието, спорта и здравеопазването.

Тогава с решение на общинския съвет на Пловдив бе направено дарение на български носии на Лвовското сдружение за българска култура "Иван Вазов". С лично дарение за носиите, които ще бъдат използвани за специален спектакъл по повод Деня на Независимостта - 22 септември, участва и инж. Димитър Георгиев. 

Собственикът на козметична компания "Роза импекс" уважи и друго събитие в рамките на честванията на 25-годишнината на Украйна - откриването на изложбата на художника Роман Гуманюк „Украински напев“ в постоянна експозиция "Енчо Пиронков".