10 септември, четвъртък, 19 ч., Дом на културата „Борис Христов” ОТКРИВАНЕ НА ФЕСТИВАЛА

Драматичен театър-Пловдив
ПРЕМИЕРА
„СЕСТРИ ПАЛАВЕЕВИ”
от Алек Попов

Драматизация: Алек Попов и Деляна Манева
Постановка: Елена Панайотова
Сценография:  Петър Митев
Костюми: Николина Костова-Богданова
Музика: Асен Аврамов
Хореография: Татяна Соколова
Видеодизайн:  Петко Танчев
Участват: Боряна Братоева, Мила Люцканова, Добрин Досев, Симеон Алексиев, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Димитър Димитров, Красимир Василев, Троян Гогов, Димитър Банчев, Стилиян Стоянов, Петър Петров, Тихомир Кутев,
Александър Секулов – Младши

„Сестри Палавееви” разказва история за битки, предателства, смърт и оцеляване, изпълнена с абсурдни и трагикомични ситуации.  Стремежът към промяна угасва в сянката на настъпващия тоталитаризъм. Студената война заварва две близначки от различни страни на желязната завеса.

Прочети повече...

11 септември, петък, 19 ч., Дом на културата „Борис Христов”

Турски държавни театри
Държавен театър Анталия

"Жорж Данден"
от Молиер

 

8

 

 

 

 

Режисьор: Гълъб Бочуков
Участват: Али Мерич, Октай Гьозпинар, Ахмет Ачикгьоз, Сюхейля Гьоллю, Сенем Шахин и други

 

В пиесата си Молиер използва популярния сюжет за хитроумната млада жена, която непрекъснато мами своя съпруг. Богатият селянин Жорж Данден е решил да спечели благородническа титла с брак по сметка. Цената на компромиса е да е рогоносец и на присмех от всички.

Прочети повече...

12 септември, събота, 19 ч., Дом на културата „Борис Христов”

Драматичен театър „Антон Страшимиров”-Разград
„СВАЛЯЧИ”
от Елин Рахнев

 

p10026659 0

 

 

Режисьор: Пламен Панев
Участват: Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Мариела Топалова


"Свалячи"е новият спектакъл на един от най-популярните съвременни български автори Елин Рахнев. В него актьорите Малин Кръстев и Герасим Георгиев – Геро ще разплакват публиката от смях, разказвайки историята на живота и перипетиите на двама странични съдии от "Б" футболна група. Спектакълът е своеобразно продължение на друга постановка на Рахнев - "Фенове", която е най-поставяният драматургичен текст от съвременен български автор, игран в над 30 държави от 2 континента, гледан от хиляди зрители. "Свалячи"дава отговор на един култов за "Фенове" въпрос – "Какъв човек трябва да се родиш, за да станеш страничен съдия?".

 

Прочети повече...

11 септември, петък, 19.30 ч., Драматичен театър, Камерна зала

Драматичен театър-Пловдив
ПРЕМИЕРА
„НЯМА ТОК ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ”
от Александър Секулов

Постановка: Лилия Абаджиева
Сценография и костюми: Васил Абаджиев
Участват: Калин Врачански и Красимир Доков

„Няма ток за електрическия стол” поставя в катастрофична ситуация двама мъже – екзекутор и осъден. Те не знаят какво се случва зад стените на камерата за изпълнение на смъртни присъди. Един срещу друг, един с друг трябва да решат дали да  продължат да спазват правилата на света до този момент или да приемат нови. И кой ще определи новите правила: екзекуторът, осъденият? Или някой друг?
"Няма ток за електрическия стол" е драматургичен дебют на писателя Александър Секулов. За режисьора Лилия Абаджиева - първа постановка по съвременен български драматургичен текст.

Прочети повече...

12 септември, събота, 19.30 ч., Драматичен театър, Камерна зала

„СПИСЪКЪТ”
от Дженифър Трамбле
Превод от френски:  Светлана Панчева

 

10629509 1561027590776894 4481699343715741083 o

 

 

Постановка: Ив Шьоневоа
Участват: Клоди Ариф  и Леополдин Юмел


,,Списъкът” на Дженифър Трамбе представя една жена, майка на три малки деца, изцяло потънала в тривиалното си всекидневие да сменя пелени, да забърсва течащи нослета, да поддържа блясъка на котлоните на печката,  както и всичко останало.

Докато съставя списъка на задачите и ги подрежда по важност, героинята разказа и за това как нейната съседка Каролин, майка на пет деца, е починала три седмици след раждането на последното си дете.

 

Прочети повече...