Габриела Хаджикостова дари хонорар за Пловдивския театър

gab

 

Актрисата Габриела Хаджикостова дари хонорара от участието си във фестивала "Сцена на  кръстопът" за възстановяването на изгорялата при пожар сцена на Драматичния театър. Тя  гостува на есенния театрален празник с моноспектакъла "Зебра" по текст на Яна Добрева.  Габриела участва за втори път на "Сцената" и бе изключително развълнувана, че се завръща  под тепетата. След пристигането си в Пловдив тя поиска да види какво се е случило в театъра  и се разстрои при вида на голямата зала в Драмата. Веднага след това актрисата отишла и  лично внесла по събирателната сметка на театъра хонорара си в най-близката банка.

Хаджикостова е основател на Малко театро Будапеща. Заради приноса си към културата тя е  удостоена с награда Златен почетен кръст на Република Унгария. Тя прави много за  популяризирането на българската култура в чужбина и на унгарската у нас.

Прочети повече...

Вещици и феи на откритата Сцена на кръстопът

grim1

Какви са техниките на сценичния грим? Как се раждат най-омагьосващите тайни на театралното  изкуство? Каква магия крият сценичните костюми? Всички детайли от един от най-интересните детайли на изкуството театър разкриха възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.

Заедно с директорката си Емилия Арабаджиева те оживиха откритата фестивална сцена пред Драматичния театър и накараха минувачите да надничат с любопитство в задкулисието на театралното изкуство.

Костюми на магьосници, принцеси, Пиги, водни феи и ретро дами превзеха сцената. Пред публиката оживяха интересни техники за грим. Дракони, птици и флорални мотиви допълваха атрактивните одежди. При това рисувани пред публиката.

Прочети повече...

Илка Зафирова и приятели на раздумка под тепетата

ilka

Изключителната Илка Зафирова и колегите й от Малък градски театър "Зад канала" се събраха с актьори от Драматичния театър веднага след спектакъла "Когато дъждът спря да вали". На раздумка в близко до Дома на културата заведение те коментираха представлението и страхотната актьорска игра на столичната трупа.

Прочети повече...

Инж. Георгиев аплодира "За какво е нощта"

nost

Главният спонсор на фестивала "Сцена на кръстопът" инж. Димитър Георгиев изгледа спектакъла "За какво е нощта" на театър "София". Собственикът на козметична компания "Роза импекс" и почетен консул на Украйна в Пловдив стана на крака на Милена Живкова и Ивайло Герасков на финала на представлението. Меценатът почете изпълнението на актьорите, които и в живота са семейство, с красиви букети цветя, поднесени в пълната с публика Камерна зала на Драматичния театър.

Прочети повече...